Tegellijm

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Tegellijm

Tegellijm is de onzichtbare kracht die uw tegelproject samenbindt en zorgt voor een duurzaam en prachtig resultaat. Het is een speciaal ontwikkeld materiaal dat gebruikt wordt om tegels stevig te bevestigen op verschillende ondergronden, zoals vloeren en wanden. Tegellijm komt in twee hoofdvarianten: kant-en-klare pastalijm en poederlijm dat u zelf mixt met water. Pastalijm is vooral geschikt voor wandtegels, terwijl poederlijm zowel voor vloer- als wandtegels gebruikt kan worden en zelfs in vochtige omstandigheden goed hardt. Welke tegellijm u ook kiest, het is essentieel voor een succesvolle tegelklus. Zonder de juiste lijm zouden uw zorgvuldig gekozen tegels simpelweg niet blijven zitten. Dus voordat u begint met tegelen, is het belangrijk om eerst de juiste tegellijm te selecteren die past bij uw project.

De juiste tegellijm kiezen voor uw project

Bij het kiezen van de juiste tegellijm zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst het type tegels: voor grote tegels van 90 of 120 cm is een flexibele tegellijm aan te raden, die kan meebewegen met de uitzetting en krimp van de tegels. Voor kleinere tegels volstaat vaak een standaardlijm. Ten tweede speelt de ondergrond een rol: voor een zwaar belaste vloer is een sterke poederlijm geschikt, terwijl voor wanden meestal pastalijm volstaat. En voor natte ruimtes zoals de badkamer is een vochtbestendige badkamer tegellijm essentieel. Hier komt vaak ook een afdichtset bij kijken om de ondergrond waterdicht te maken voordat u gaat tegelen. Vergeet ook de details niet: bij tegelprofielen als afwerking tussen tegelvlakken is een lijm nodig die goed hecht op metaal. En voor een mooie kitafdichting langs randen en naden gebruikt u tot slot een siliconenkit. Door al deze aspecten mee te nemen in uw keuze, vindt u gegarandeerd de tegellijm die perfect past bij uw project en zorgt voor een duurzaam eindresultaat.

Ondergrond voorbereiden en tegellijm aanbrengen

Een goede voorbereiding van de ondergrond is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste lijm. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog, stabiel en voldoende vlak is. Verwijder eventueel behang, losse verf of vet. Bij ongelijke vloeren is vloeregalisatie vaak noodzakelijk voor een perfect eindresultaat. Breng indien nodig een voorstrijkmiddel aan voor een optimale hechting. Dan is het tijd om de tegellijm aan te brengen. Gebruik hiervoor een getande lijmkam, die u onder een hoek van 45 graden over de ondergrond trekt. Zo ontstaan er ribbels lijm waar u de tegels stevig in drukt. Breng niet te veel lijm aan, zodat u tijd heeft om de tegels uit te lijnen voordat de lijm hard wordt. Gebruik tegelgereedschap zoals een tegeltang en wiggen om alles perfect recht te zetten. Na het plaatsen van de tegels is het belangrijk om de tegelvoegen open te houden voor het voegmiddel. Langs randen en in hoeken kunt u tegelplinten plaatsen als mooie afwerking. Laat de lijm voldoende uitharden volgens de instructies op de verpakking voordat u verder gaat met voegen en afkitten. Met de juiste aanpak en wat geduld bereikt u gegarandeerd een prachtig en duurzaam resultaat.

Alles voor uw tegelproject bij BouwstationXL

Voor een geslaagd tegelproject heeft u niet alleen de juiste tegellijm nodig, maar ook tal van andere tegeltoebehoren. Bij BouwstationXL vindt u alles wat u nodig heeft, van lijm en voegmiddel tot tegelnivelleringssystemen en profielen. Wij bieden een ruim assortiment tegellijmen van topmerken, geschikt voor elke ondergrond en toepassing. Of u nu gaat voor grote of kleine tegels, een vloer of wand, binnen of buiten - wij hebben de perfecte lijm voor u. Daarnaast vindt u bij ons alle benodigde gereedschappen en accessoires om uw project tot een succes te maken. Met onze jarenlange ervaring en expertise staan we altijd klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Zo wordt tegelen een fluitje van een cent en bereikt u gegarandeerd het beste resultaat.

Advies nodig? Neem contact op met BouwstationXL

Twijfelt u nog over de juiste tegellijm of heeft u andere vragen over uw tegelproject? Ons team van experts staat voor u klaar met persoonlijk advies en ondersteuning. Neem gerust contact met ons op via e-mail of bel ons op 085 - 130 16 50. We denken graag met u mee en helpen u stap voor stap op weg naar het beste resultaat. Of kom langs in onze ruime showroom in Roosendaal, waar u onze producten kunt bekijken, voelen en vergelijken. Hier vindt u ook tal van inspirerende voorbeelden en krijgt u deskundig advies op maat. Met BouwstationXL als uw partner in tegelen wordt uw project gegarandeerd een succes. Laat ons u helpen om uw tegeldromen waar te maken - we staan voor u klaar!