Een radiator aansluiten vraagt om een beetje kennis en een goede voorraad van de juiste (aansluit)materialen. Bij BouwstationXL bent u aan het juiste adres voor een gedegen advies over hoge kwaliteit radiatoren- én materialen en alle belangrijke toebehoren. Heeft u hulp nodig? Wij adviseren u graag over de juiste producten voor uw radiator installatie.

Verschillende soorten radiatoren


Wilt u een radiator plaatsen, maar heeft u advies nodig over de best geschikte radiator? Wij leveren diverse soorten kwaliteit radiatoren met ieder een eigen karakter. De manier waarop u de radiator moet aansluiten kan hierdoor verschillen. Kiest u bijvoorbeeld voor een paneelradiator met midden-aansluiting, onder-aansluiting of zijaansluiting? Of gaat het om de handdoekradiator in uw badkamer? Het is hierbij van belang dat u goed weet welke aansluiting u nodig heeft, zodat de leidingen goed aansluiten op de nieuwe radiator.

Essentieel radiator materiaal


Een radiator installatie kan niet slagen zonder het juiste materiaal. Onder radiator materiaal verstaan we onder meer de leidingen, radiatorkraan, bevestigingsmateriaal, koppelingen, ventielen en toebehoren. Bij ons vindt u een breed assortiment kwalitatieve producten die uw radiator installatie vergemakkelijken. Heeft u advies nodig over het juiste materiaal? Vraag het onze specialisten in de chat.

Onmisbaar toebehoren


Een radiator plaatsen of vervangen is onmogelijk zonder passend toebehoren. In ons aanbod vindt u diverse handige tools die het installeerproces versnellen en veilig laten verlopen. Denk onder meer aan een blindstop, ontluchtingsstop of een aftapper. De blindstop gebruikt u wanneer u een opening wilt dichten zodra u deze niet meer gebruikt. Een ontluchtingsstop is eigenlijk onmisbaar radiator materiaal, want iedere radiator moet zo nu en dan ontlucht worden. De aftapper gebruikt u om uw radiatorleidingen goed af te kunnen tappen.

Radiator plaatsen: doen of laten doen?


U wilt een radiator plaatsen, maar u beschikt niet over alle handige kennis hiervoor? Dit is geen enkel probleem. Door een eenvoudig stappenplan te volgen, wordt u van A tot Z begeleidt in het proces. Het kan natuurlijk zijn dat u er om diverse redenen liever voor kiest om een vakman in te schakelen. Dit is zeker aan te raden wanneer u bijvoorbeeld de leidingen moet verleggen of een geheel nieuw leidingnetwerk moet creëren.

Aansluiten radiator: waar moet u op letten?


Het kan zijn dat u de radiatoren in uw woning wilt vervangen, omdat u verhuisd bent of wanneer u simpelweg een ander interieur wilt hanteren. Wanneer u zelf start met het aansluiten van radiatoren, moet u rekening houden met een aantal zaken. Het is natuurlijk van groot belang dat het aansluiten van de radiator zorgvuldig en foutloos gebeurt.

U moet in ieder geval zorgen dat u rekening houdt met de volgende zaken:

  • Zorg voor voldoende en de juiste radiator materialen. Er is niets vervelender dan er tijdens de radiator installatie achter komen dat u de verkeerde materialen in huis heeft gehaald. Zorg er altijd voor dat u passende producten koopt bij uw radiator. Ons team kan u hierover adviseren.
  • Controleer goed welke aansluitingen waar horen. Voorkom dat de aan- en afvoer omgewisseld worden, dit zal namelijk voor veel problemen zorgen.
  • Sluit alle leidingen goed aan en bevestig deze correct. Zorg dat u het juiste toebehoren in huis heeft om alle leidingen goed te bevestigen en af te werken. Denk aan onder meer voetventielen, onderblokken en aansluitsetten.
  • Vergeet niet te ontluchten. Als alle leidingen correct zijn aangesloten, moet u de radiatoren ontluchten. Alle lucht moet uit de systemen verwijderd worden. Draai hiervoor de ontluchtingskraan open bij alle radiatoren.
  • Alvorens gebruik eerst de waterdruk controleren. Nadat u alle radiatoren heeft ontlucht, moet de waterdruk gecontroleerd worden. Kijk bij uw cv-ketel op de meter en check de waterdruk. Is deze tussen de 1,5 en 2 bar? Dan hoeft het systeem niet bijgevuld te worden. Is dit het niet het geval, dan moet u het systeem vullen en uw radiatoren opnieuw ontluchten.


Meer informatie over een radiator aansluiten? Neem contact op


Wilt u advies over onze radiatoren of heeft u meer informatie nodig over het aansluiten van uw radiator? Wij kunnen u voorzien van een gepast advies over onze producten. Een radiator plaatsen wordt zo net wat makkelijker. Neem voor vragen contact op middels onze chat of vul ons contactformulier in.